Actinic Keratoses hatásos kezelése NannoLight intenzív fényimpulzus rendszer használatával kombinálva Amino - levulinic sav 20%-os oldatával
Mi a keratoses?
Egy gyakori bőrelváltozás, ami jelezheti a bőr elrákosodásának kezdetét is . A keratózis akkor keletkezik,
ha a bőr hosszútávon ki van téve ibolyántúli sugárzásnak. Ahogy az idő múlik, a gyógyítatlan AK pikkelysejtes bőrrákká fejlődhet, ami a bőrrák második leggyakoribb formája. Az AK általában egy életen át tartó védekezés nélküli napozás következménye, de a szoláriumok is jelentős formái az ibolyántúli sugárzásnak.
Az AK a bőr külső rétegének túlszaporodása és megvastagodása folytán keletkezik és különböző képpen nézhet ki. Lehet lapos, vagy a bőr felszíne felé kiemelkedett, pikkelyes, lemezes, vagy piros foltos hegek/sebek. A mérete lehet pár milimétertől 2 centiméterig. AK azon testrészeken található leggyakrabban, amelyek a leggyakrabban ki vannak téve a napsugárzásnak, például az arcon, kopaszodó fejen, karon, vagy lábakon. A kezelés célja Actinic Keratoses kezelése az arcon, és fejbőrön, melyet a Fitzpatrick I, II, III, IV és V bőrtípusokon alkalmazhat.
A kezelés folyamata
Beleegyező nyilatkozatot és egészségügyi űrlapot töltünk ki a pácienssel közösen, mielőtt az első kezelést elvégeznénk. A kezelést Amino-levulinic savval végezzük. Kizárólagosan orvosoknak kínáljuk ezt a lehetőséget, mert nem tudhatjuk, milyen stádiumban van az adott terület. A kezelést követően enyhe bőrpír jelentkezhet, melyet megpróbálunk minimálisra csökkenteni a bőrnyugtató krém alkalmazásával. A legjobb eredmény érdekében a páciensnek végig kell járnia a teljes kezelési sorozatot, hogy a kívánt hatást elérje. A kezeléssorozat teljes időtartama alatt ellenjavallt a szoláriumozás, kvarcolás, önbarnító készítmények használata. Napi szinten kell magas faktorszámú fényvédő krémmel gondoskodni az adott területen a fényvédelemről.
* Cégünk nem kizárólagos forgalmazója a Nannolight gépnek!