Nanno Light™ tartós szőrtelenítő kezelés
előtti és utáni instrukciók, ügyfelek részére
Az Ön első kezelése előtt:
• Az Ön első kezelése előtt egy Spot Teszt (bőrteszt) kerül elvégzésre, amely során meghatározásra kerül a szükséges energiaszint beállítás, az Ön bőrtípusának és kezelendő testterülete napozottsági szintjének megfelelően. A kezelendő területen a szőrzetet a kezelés megelőzően borotválja le, hogy az 2-3mm hosszú legyen a kezelés idejére.
Az ismétlődő kezelések előtti teendők:

- A NannoLight™ szőrzetcsökkentő kezelés rövidre vágott szőrzet esetén a leghatékonyabb. A kezelés előtti 4-5 nappal végzett borotválás, lenyírás biztosítja a kezelés idejére az optimális 2-3 mm hosszúságot.

- Az összes alábbi kezelést kerülje:
Csipeszes szőreltávolítás, gyantázás, fakítás, szőrtelenítők használata

- Kezelést nem lehet végezni lebarnult vagy leégett bőrfelületen. Tartózkodjon a napozástól, ne szoláriumozzon, ne használjon önbarnító készítményeket négy héttel az első kezelés előtt. Ha elkerülhetetlenül napon fog tartózkodni, használjon a kezelendő felületeken legalább 30-as faktorszámú fényvédő készítményt.

Kezelés utáni utasítások a páciensek számára:
Kezelést követően várható reakciók:
- Enyhe bőrvörösség (kipirosodás), mely eltarthat néhány órától néhány napig. Egyes területek, mint például az arc, hónaljak, bikini vonal, hát és nyak csaknem mindig kipirosodnak. Kezelés után enyhe napozáshoz hasonló leégés érzet előfordulhat. A legtöbb páciens nem érez jelentős kellemetlenséget, de a terület hűtése (hideg borogatás) javasolt a kezelés után a bőr megnyugtatására.
- A páciensek kis százalékánál hámlás tapasztalható. A hámlás hasonló a naptól történő leégés hatásaihoz. Nem ajánlatos a hámló bőrt eltávolítani, mivel foltosodáshoz vezethet.
Óvintézkedések:
- Kerüljük a napozást, szolárium vagy barnító krémek használatát a kezelés előtt és után nyolc napig.
- Új próbakezelést kell elvégezni, ha UV sugárzás érte a bőrt a kezelések között nyolc napon belül.
- Ne dörzsöljük, vakarjuk vagy csipegessük a kezelt területet, csak gyengéden ápoljuk. Fürdés vagy zuhanyozás után a nedvességet a törölközővel finoman itassuk fel a bőrfelszínről.
- Ne alkalmazzunk sminket a kezelt területen a pirosság elmúlásáig. Borotválást ne végezzünk, amíg a teljes pirosság el nem tűnik.
Általános bőrápolás:
- Szokásos módon zuhanyozzunk, de legyünk vele tisztában, hogy a kezelt terület kicsit hőérzékeny lehet.
- Kerüljük a klórt, a forró vízben való fürdést és az uszodát legalább 24 óráig. A klór irritálja a kezelt bőrt.
- A gyógyulási fázis alatt kerüljük hámlasztó szerek, frottírszivacsok és agresszív dörzsölés alkalmazását a kezelt területeken. A nedvességet csak itassuk fel és legyünk különösen óvatosak, ha hámlást tapasztalunk.
- Szükség esetén az érzékeny területek bekötözhetők, hogy ruházat vagy az ékszerek ne irritálják.
- A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség érzet enyhíthető vizes borogatással, jegeléssel.
- Enyhe kellemetlenség esetén használhat napozás utáni hűsítő készítményt
- A kezelések között ne végezzünk gyantázást, csipesszel történő kiszedést, szőrhalványítást illetve ne alkalmazzunk szőrtelenítő krémeket. A borotválás lehetséges, de várjunk a kezelések után legalább 24 órát.
- Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan hívjon fel bennünket.
* Cégünk nem kizárólagos forgalmazója a Nannolight gépnek!